Bersedia menerima tempahan untuk jamuan makan, pesta keramaian, majlis kenduri, buah tangan untuk majlis kenduri kahwin dan lain-lain. cahaya.hidup@yahoo.com
Monday, August 24, 2009
Masak Lemak Chili api - asas cili api(burung), kunyit hidup, santan fresh, garam kasar
Ikan parang bersama petai
Gulai Daun Kayu Hiris pucuk ubi, pucuk labu, daun kaduk, serai, daun kunyit, isi petai, isi durian
Daging hiris nipis, cili api buang tangkai sahaja, bawang besar hiris bulat, garam, air, minyak - gaul semua dan goreng hingga garing
Ikan patin tempoyak
Tumis cili api & kunyit hidup, air, daun kesum, bunga kantan, cili besar, serai, sikit halia, isi durian di simpan 1 hari, terung telunjuk
Sotong kicap lada hitam sumbat kentang
kentang cincang gaul dengan lada hitam, bawang putih/merah, halia. ketumbar, tumis dan sumbat. goreng kicapkan
Bubur Kassim Selamat
Bubur Nasi Ikan dan Pecal
Rebus beras bersama garam dan sedikit asam keping
Tumis bawang merah, bawang putih, halia, lada hitam yang telah di kisar, sedikit penumis serta isi ikan yang telah di rebus. Goreng toskan dan masukkan ke dalam bubur nasi. Sedikit santan kelapa
Telur goreng 1 malaysia
Tumis bawang merah, bawang putih, halia, cili besar, chili api, bawang besar, kicap, cuka.
Sambal udang uwan, fucuk, jering
sambal: cili kering, bawang besar, belacan, daun kari, santan, air asam jawa.
No comments:
Post a Comment